1500305.jpg


Ens aattelin, etten tästä asiasta tänne kirjoita. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin, ihan tietyistä syistä, ja jos alkaa kaduttaan, niin ainahan voin tän postauksen poistaa.

Oon nyt Vantaalla.
Olen ollut viime maanantaista lähtien.

Oon täällä äidin tukena ja asioita hoitamassa, koska hänellä todettiin rintasyöpä noin kaksi viikkoa sitten eli maanantaina 7.4.2008.
Tää on rankkaa ja joskus tuntuu ihan toivottomalta selvitä eteenpäin. Oma olo on ollut parempi tai sitten venytän taas itseäni äärirajoille. Yritän olla vahva ja touhukas ja olen laittanutkin asioihin vipinää, koska äiti ei nyt jaksa, eikä isäpuolellani ole oikein kykyä käytännön asioita hoitaa. Äiti on aina hoitanut kaiken. Passannut aamuteenkin isäpuoleni nenän alle.
Prkl !
fetch.dll?action=MyPhotos_GetPubPhoto&Ph

Oon varmaan soittanut sata puhelua tän viikon aikana, jotta rattaat alkaisivat pyöriin edes jotenkin omalla painollaan.
Jo Tampereelta käsin hommasin äidille "kotiapulaisen" eli yksityisen kodinhoitajan, joka käy nyt muutaman kerran siivoskelemassa ja laittamassa ruokaa ennen leikkausta. Eihän sellaisen palvelut mitään halpoja ole, mutta nyt täytyy ottaa huomioon realiteetit. Saahan siitä sitten 60% kotitalousvähennyksen verotuksessa.
Lisäksi olen etsinyt netistä tietoa kaikista käytännön asioista. Laitan tähän listan kaikesta muistettavasta, jos joku muukin kaipaa joskus neuvoa tämän tapaisiin käytännön asioihin.

pchrose.gif

Heti kun tänne tulin, aloin soitteleen leikkauslähetteen etenemisestä, joka itse asiassa oli ensin mennytkin väärään paikkaan. Soitin ensimmäisenä Jorvin sairaalan kirurgiselle osastolle, josta ei äidin lähetettä kumminkaan löytynyt. Sen jälkeen soitin Korson terveyskeskukseen, josta lähete oli lähetetty kiireellisenä, mutta väärään paikkaan eli päivystykseen.
Sitten lähetettiin uusi lähete oikeaan paikkaan eli sinne kirurgiselle, mihin sen piti alunperin mennäkin. Osastonhoitaja soitti heti takaisin, antoi kirurgin haastatteluajan ja leikkauspäivän.

Otin myös yhteyttä Vantaan kaupungin, Korson kotihoidon tilauksista vastaavaan esimieheen, joka on kyllä niin asiansa osaava nainen, että sain kynä höyryten kirjoittaa, jotta sain kaiken mahdollisen tiedon ylös.
Kun leikkauksen jälkeen on kotiutuspäivä tiedossa, niin osastolta soitetaan kotiutushoitajalle, joka tulee heti leikkauksen jälkeen kotiin kartoituskäynnille. Sen perusteella sitten katsotaan, kuinka usein potilas tarvitsee kotihoitoa.

Kotiutushoito
  • sisältää perussiivoukset (ei mitään suursiivouksia), ruokahuollon ja terveydenhoidon
  • vain potilaalle, ei koko ruokakunnalle
  • hinta määräytyy tulojen mukaan
  • eri korvauksella mahdollisuus saada 
    • tukipalvelua
    • ateriapalvelua
    • turvapalvelua
  • kotihoitoa saa niin kauan kuin asiakas sitä tarvitsee

Koska äidillä on yli 40 km matka Jorvin sairaalaan, eikä huushollissa ole autoa käytössä, niin täytyy pyytää lääkäriltä todistus, jonka perusteella saa hakea taksin käytöstä Kelalta matkakorvaukset.

Äidillä on myös mahdollisuus saada Vantaan kaupungin sosiaalitoimen kuljetuspalvelua  8 yhdensuuntaista matkaa, eli 4 menopaluuta, asiointimatkoihin. Hän on astmaatikko ja kärsii keuhkojen vajaatoiminnasta. Ei jaksa kävellä edes 50 metriä välillä pysähtymättä. Siihen kuljetuspalveluhakemukseen pitää liittää omalääkärin tai erikoislääkärin todistus.

pchrose.gif

Oon ollut äidin mukana laboratoriossa, EKG:ssä, keukokuvassa yms. Sitten on ollut kaikkea muutakin järjesteltävää sähkölinjoista metalliromun keräykseen asti. Ruokaa on tehty pakkaseen, pyykkejä pesty ja mankeloitu, siivottu yms., ettei ne hommat oo heti sairaalasta tulon jälkeen rasittamassa.

Asuntoa Tampereeltakin on haettu. Se olis leikkauksen jälkeen tärkeysjärjestyksessä seuraava. Ei tuu mitään mun elämästäni, sen paremmin kuin äidinkään, jos täytyy koko ajan miettiä missä kunnossa äiti on ja pärjääkö ne täällä. Äiti on sellainen joka ei mun isäpuoleltani juuri apua pyydä, kun on niin "itteppäinen".
Mun kuntoni ei kestä enää sellaista stressiä, joten joku helpompi ratkaisu siihen on keksittävä.



        



Hyvää viikonloppua ja nauttikaa ystävät keväästä.
Postailen kun jaksan ja ehdin.



pchrose.gif


Oon ottanut paljon kuvia äidin kukista; krookuksista, esikoista ja helmililjoista, mutta eihän mulla oo sitä cd:tä ja kaapelia mukana, jotta voisin ne kuvat purkaa kamerasta tälle koneelle. Noi krookukset on viime vuodelta.