Annekin siinä nyt hyörii.

Se alkoi siis eilen, kaksisuuntaisen mielialahäiriön elämänhallintaryhmä. Kaamee sanahirviö eli yksinkertaistettuna bipopiiri tai biporyhmä.

Meitä on siellä 8 henkee + vetäjänä kaksi psykiatrian erikoissairaanhoitajaa ja kokoontumispaikkana on yksi psykiatrian poliklinikka. Sen verran voin kaiketi kertoa, mutta siihen ainakin henkilöistä kertominen sitten jääkin. Aiheista voin kyllä kertoa.
Nyt ensimmäisellä kerralla käytiin läpi
 - kurssin esittely,
 - esittäytyminen; jokainen kertoi itsestään sen verran kuin halusi kertoa. Lähinnä sairaudestaan, sen puhkeamisen syistä, elämästään sen kanssa, yms.
 - yhteistyösopimus; siinä sitouduttiin vaitioloon mikä liittyy muihin ryhmäläisiin ja heidän henkilökohtaisiin asioihinsa
 - työkirja, joka sisältää kaikkea tähän sairauteen liittyvää, mm. unipäiväkirjan ja mielialapäiväkirjan. Sieltä löytyy myös elämänkaaritehtävän aloitus.

Mää en tiedä miksi toi ensimmäinen kerta oli mulle kamalan vaikea. Siis ihan hirveä suorastaan ! En yleensä koskaan jännitä ja nyt jännitin niin paljon, etten pystynyt rintalappuun nimeäni kirjottaan. Toinen niistä vetäjistä teki sen mun puolestani. Vaitiolovelvollisuuspaperiin sain just ja just nimeni ja puhelinnumeroni väännettyä. Lieneekö lääkkeitten yhteisvaikutuksesta johtuvaa ? Nyt kun on vielä noi vahvat särkylääkkeetkin.

Vilkuilin koko ajan kelloakin ja odotin, että se piina loppuisi. Mulla ei oo aavistustakaan miksi musta tuntui siltä. No, yllättävän pian se piina sit loppuikin eli kello tuli puol neljä.

Viimeksi kun olin samanlaisessa ryhmässä mää en jännittänyt yhtään. Päinvastoin, mun oli hirveän helppo olla siellä.
Helpottavintahan oli, - tai ainakin piti -, olla
taas vertaistensa joukossa. Sellaisten ihmisten joiden ilmeet ei vähättele, eikä kauhistele niitä asioita joita oon elämäni aikana tehnyt. Ihmisten, jotka on kokeneet samanlaisia asioita, kenties vielä pahempiakin.
(Kaikkein pahintahan on se, että bipoa pidetään ns. "hulluna" tai oikeastaan ihan älyvapaana. Sellaisena joka ei edes ymmärrä mitä puhutaan. Asiahan on meinaan just päinvastoin.)

Ensi viikolla on aiheina se minkälainen sairaus on bipo ja sitten aletaan täyttää unipäiväkirjaa.

Jos sulla on jotain kysyttävää, niin kysy pois. Vastaan jos kykenen.